http://thecutestblogontheblock.com/free/free-backgrounds/item/807/asInline.html

http://thecutestblogontheblock.com/free/free-backgrounds/item/807/asInline.html

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

KINA

Στην Ιαπωνία είναι στραμμένη η προσοχή της διεθνούς κοινότητας, καθώς το Τόκιο προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πυρηνική κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα. Η Κίνα εμφανίζεται αισιόδοξη, ενώ επαναπατρίζει τους υπηκόους της.
Πεπεισμένη ότι η Ιαπωνία θα ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μετά τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής και το τσουνάμι που προκάλεσε σοβαρή πυρηνική κρίση δήλωσε η Κίνα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εξωτερικών, την ώρα που το Πεκίνο ετοιμάζεται να απομακρύνει τους Κινέζους πολίτες από τις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουν να ξεπεράσουν αυτές τις δυσκολίες και η Κίνα θα προσφέρει περισσότερη βοήθεια με βάση τις ανάγκες της Ιαπωνίας», είπε η εκπρόσωπος Ζιάνγκ Γου κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου.
Η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της Κίνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ιαπωνία και ενισχύει τους ελέγχους για τα επίπεδα της ραδιενέργειας στην Κίνα παρότι δεν έχει ανιχνευθεί αύξηση μέχρι στιγμής. Η Ζιάνγκ είπε ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στην Κίνα παραμένουν σε φυσιολογικό επίπεδο.  

Παράλληλα το Πεκίνο δήλωσε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την ασφάλεια των Κινέζων που διαμένουν στην Ιαπωνία. «Ανησυχούμε ιδιαίτερα για την ασφάλεια των κινέζων πολιτών στην Ιαπωνία», τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. 
Νωρίτερα, τη Δευτέρα η πρεσβεία της Κίνας στην Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι μεριμνά για την απομάκρυνση σύντομα όλων των Κινέζων από τις πληγείσες από το σεισμό περιοχές στη βορειοανατολική Ιαπωνία και για τον επαναπατρισμό τους, την ώρα που το επίπεδο της ραδιενέργειας αυξάνεται επικίνδυνα. 

Η πρεσβεία εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της τονίζοντας ότι θα αρχίσει να στέλνει λεωφορεία σε τέσσερις περιφέρειες που επλήγησαν από το σεισμό. Μεταξύ των περιφερειών αυτών είναι η Μιγιάγκι και η Φουκουσίμα όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα 1 στο οποίο σημειώθηκε την Τρίτη νέα έκρηξη και πυρκαγιά. 

Οι Κινέζοι θα οδηγηθούν στο αεροδρόμιο Ναρίτα κοντά στο Τόκιο και σε ένα άλλο αεροδρόμιο στη βορειοδυτική Ιαπωνία και θα βοηθηθούν να επιστρέψουν στην Κίνα, διευκρίνισε η πρεσβεία. Η πρεσβεία της Κίνας στην Ιαπωνία έστειλε «ομάδες εργασίας για να προχωρήσουν σε συνεργασία με την ιαπωνική πλευρά, στην απομάκρυνση των κινέζων υπηκόων», πρόσθεσε η Ζιάνγκ.

Το κινεζικό προξενείο στη Νιιγκάτα, στη δυτική Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι έχει ήδη στείλει  20 λεωφορεία για να παραλάβουν 900 Κινέζους. «Ελπίζουμε ότι οι συμπατριώτες μας στις πληγείσες περιοχές θα διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και θα ακολουθήσουν τις οδηγίες για την απομάκρυνσή τους», επισημαίνει η πρεσβεία χωρίς να αναφέρει τον αριθμό των Κινέζων υπηκόων στις πληγείσες περιοχές. Σχεδόν 33.000 Κινέζοι, εκ των οποίων χιλιάδες φοιτητές, διαμένουν σε πέντε πληγείσες περιφέρειες της Ιαπωνίας, μετέδωσε την Τρίτη το ημιεπίσημο κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα της Κίνας.

Στο μεταξύ, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ επισήμανε μετά τη συνάντησή του με τον Ιάπωνα ομόλογό του, ότι ο πυρηνικός κίνδυνος είναι «εξαιρετικά αυξημένος» στην Ιαπωνία. «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Είχαμε χθες (14/03) συνάντηση με τον ιάπωνα υπουργό Εξωτερικών Τακεάκι Ματσουμότο, ο οποίος μας παρουσίασε όλες τις πληροφορίες που διαθέτει. Ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά αυξημένος», υπογράμμισε ο Ζιπέ, στο ραδιόφωνο Europe 1. «Φυσικά και είναι ανήσυχος», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός, επαναλαμβάνοντας πως «η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας έχει κινητοποιηθεί, όπως και οι γάλλοι ειδικοί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου